Grundkurs i Naturfoto

14-16 september 2018 | Åkulla bokskogar och Getterön (Halland)

Fotokurs i Naturen | Fotokurs Kustfoto | NaturfotokursOm Åkulla bokskogar och Getterön
Åkulla bokskogar och Getterön är paradis för naturfotografer. Få ställen är bättre anpassade för en naturfotokurs. Åkulla bokskogar ligger öster om Varberg. Med sina vackra naturreservat och rikedomar av ovanliga arter räknas området som Sveriges främsta bokskog. Getterön är mest känt för sitt fågelliv. Men här finns även fantastiska möjligheter till kustfotografering. Havet möter klipporna längs den dramatiska kustlinjen med stor kraft på blåsiga dagar. På kvällarna kan du njuta av att fotografera då ljuset ofta förvandlar landskapet till en magisk plats.

Kursbeskrivning
Fotokursen riktar sig till nybörjare och entusiaster. Inga förkunskaper krävs! Kursen innehåller en spännande mix av foto, föredrag och workshops med inriktning mot naturfoto. Vi tar upp allt från kamerateknik och utrustning till bildkomposition och bildredigering. Våra fantastiska fotoplatser är noga utvalda och inbjuder till varierande fotografering. Med våra kameror utforskar vi kusten, vackra skogar, bäckar och ängar. I kursen finns även tid för bildredigering och gemensamma bilddiskussioner.

Två kursledare
På denna kurs är vi två erfarna naturfotografer och passionerade kursledare som fokuserar helhjärtat på att du ska lära dig så mycket som möjligt! Fotokurs med Viktor Sundberg | NaturfotokursOavsett om du är nybörjare eller erfaren är vårt mål att du ska utvecklas som fotograf och dessutom komma hem med många fantastiska bilder!

Boende och mat
Vi bor på vandrarhemmet Åkulla Friluftsgård som ligger vackert beläget vid Yasjön, mitt i Åkullas fantastiska bokskogar. Vi har en hel stuga för oss själva! Dessutom ingår frukost, lunch, middag och fika. Allt du behöver göra är att njuta av din fotohelg tillsammans med likasinnade.

Exempel på vad kursen innehåller
+ Kamerans inställningar (slutartider, bländare och ISO)
+ Val av objektiv, perspektiv och utsnitt
+ Hur du komponerar dina bilder på ett snyggt sätt
+ Exponering och histogram
+ Ljusets betydelse för naturbilder
+ Fotografering med långa slutartider
+ Makrofotografering
+ Naturfotografens utrustning
+ RAW- eller JPG-format?
+ Redigering av naturbilder
+ Personlig handledning
+ Bilddiskussion med feedback

After Kurs – ett forum exklusivt för kursare
After Kurs är ett forum exklusivt för dig som deltagit i någon av mina fotokurser. Där kan du diskutera foto med trevliga kursare, visa bilder, få konstruktiv kritik och ställa frågor som dyker upp. På så sätt har du en plats att vända dig till där du kan inspireras och lära dig massor även efter din kurs.

Kursledare: Viktor Sundberg och Claes Thorberntsson
Datum: 14-16 september 2018 – FÅ PLATSER KVAR!
Plats: Åkulla bokskogar och Getterön (Halland)
Pris: 4 495 kr (inkl. moms)
Tid: Fredag 16:00 till söndag 16:00
Antal deltagare: 8-12
Logi: Boende i dubbelrum på vandrarhem
Mat: Frukost, lunch, middag och fika ingår i priset

Anmäl dig nu!