FOTORESA 2025

2025 kommer jag anordna en ny spännande fotoresa. Destinationen blir sannolikt Isle of Skye (Skottland) och det kommer bli helt fantastiskt! Läs gärna nedan om 2023 års resa till Island så länge.

Fotoresa till Island 25 juni till 2 juli 2023
Island är landet där is och eld regerar. Glaciärer, snöklädda toppar och isberg kontrasterar mot geotermiska områden, rykande berg, vulkaner och lavasten. Det är ett kargt land som ofta bjuder på växlande väder och fantastiskt ljus. På Island är det naturkrafterna som styr.

Island bjuder på en obegränsad variation av spektakulära fotomotiv och är verkligen ett paradis för naturfotografer. Här finns allt du kan tänka dig vad gäller dramatiska landskap, vattenfall, fascinerande svarta stränder och forsande vattendrag. Här finns dessutom ett rikt fågelliv. Skiftande ljusförhållanden gör fotograferingen både spännande och varierad.

På denna fotoresa anpassar vi oss efter väder och vind och gör allt för att utnyttja ljuset maximalt. Mellan fotopassen jobbar vi med bildredigering samt umgås och lär av varandra.

Workshops och handledning på fotoresan
Fotoresan riktar sig till såväl nybörjare som erfarna fotografer. Två rutinerade kursledare finns alltid tillgängliga för att ge tips och råd. För oss är det viktigt att du får med dig många fantastiska bilder hem och att resan blir en oförglömlig natur- och fotoupplevelse!

Till skillnad från många andra fotoresor som enbart guidar dig till olika platser utlovar vi även inspirerande bildföredrag och dagliga workshops där vi lär ut och visar hur vi gör och tänker då vi fotograferar. Du kommer lära dig massor om bildkomposition, ljus, kamerateknik och exponering – saker som det annars kan ta flera år att själv komma underfund med. Efter denna resa kommer du vara bättre på att fånga storheten i dina landskapsbilder, inte bara på Island, utan även hemmavid.

Vad du kommer att få uppleva
Vi kommer att besöka några av de mest spektakulära platserna på Island. Fotograferandet är varierat och fokus ligger framför allt på landskapsfotografering. Vi kommer bland annat att besöka mycket kända platser så som Geysir, Gullfoss, Jökulsárlón och Skógafoss. Men vi kommer även åka norrut och besöka några av de absolut finaste platserna som få turister känner till, exempelvis de geotermiska områdena Kerlingafjöll och Hveravellir samt Dettifoss, Europas kraftigaste vattenfall.

Vi bor på hotell och tar oss runt med fyrhjulsdriven minibuss. Island är större än man tror vilket gör vissa sträckor i bilen ganska långa, men givetvis stannar vi till när vi stöter på vackra platser och ljusförhållanden längs vägen. Kortare vandringar kan förekomma men mestadels parkerar vi precis intill fotoplatserna. Med lite tur får vi även fotografera lunnefåglar och valar på nära håll, en valsafari ingår nämligen i priset.

Varje morgon äter vi frukostbuffé. Lunch och middag äter vi på restaurang eller ute i naturen, lite beroende på väder och var vi befinner oss.

Häng med på en unik fotoresa – upplev Island på riktigt!

Detta ingår
+ 8 dagars fotoäventyr på Island
+ Guidning till några av Islands absolut bästa fotoplatser
+ Coachning av två mycket erfarna landskapsfotografer
+ Inspirerande och lärorika bildföredrag
+ Dagliga workshops
+ Valsafari
+ Boende på hotell i tvåbäddsrum inkl. frukost
+ Transport tur och retur till och från Keflavik flygplats
+ All transport samt vägavgifter mellan fotoplatserna

Detta måste du ordna/betala på egen hand
+ Resa till och från Island (Keflavik flygplats)
+ Lunch och middag samt dryck
+ Försäkring

Betalningsvillkor
Anmälningsavgiften (halva fotoresans kostnad) betalas senast den 31 mars 2023. Resterande belopp betalas 30 dagar efter resans slutdatum, alltså den 1 augusti 2023.

Reseledare: Viktor Sundberg och Claes Thorberntsson
Datum: 25 juni – 2 juli 2023
Plats: Island
Pris: 36.995 kr inkl. moms (29.596 kr exkl. moms)
Antal deltagare: 8-10 personer

Alla mina fotoresor täcks av den statliga resegarantin.

Bildgalleri från Island

I detta galleri ser du några av de platser vi kommer besöka på denna resa.
Klicka gärna på bilderna nedan för att se dem i större format.

8 MAGISKA DAGAR PÅ ISLAND

Njut av en dryg vecka tillsammans med din kamera och likasinnade. Island erbjuder magiska fotomotiv, växlande väder och mer ofta än sällan, fantastiska ljusförhållanden.

MER ÄN BARA EN RESA

Praktisk fotografering varvas med workshops och personlig handledning. Kombinationen är oslagbar för dig som även vill utveckla ditt fotograferande på resan.

AFTER KURS

Resan fortsätter på nätet! I en aktiv Facebook-grupp kan du posta bilder, få feedback, ställa frågor och lära känna andra som har gått kurser eller åkt på fotoresor med oss.

NYHETSBREV