GRUNDKURS I NATURFOTO
– HALLAND (18-20 okt 2024)

 

Unna dig en helg med fullt fokus på naturfoto! Lär dig hantera din systemkamera, bli bättre på redigering och förstå varför bildkomposition är så viktigt för att dina bilder ska bli bättre.

Om Åkulla bokskogar och Getterön
Åkulla bokskogar och Getterön är paradis för naturfotografer. Få ställen är bättre anpassade för en naturfotokurs. Åkulla bokskogar ligger öster om Varberg. Med sina vackra naturreservat och rikedomar av ovanliga arter räknas området som Sveriges främsta bokskog. Getterön är mest känt för sitt fågelliv. Men här finns även fantastiska möjligheter till kustfotografering. Havet möter klipporna längs den dramatiska kustlinjen med stor kraft på blåsiga dagar. På kvällarna kan du njuta av att fotografera då ljuset ofta förvandlar landskapet till en magisk plats.

Kursbeskrivning
Fotokursen riktar sig till nybörjare och entusiaster. Kursen innehåller en spännande mix av foto, föredrag och workshops med inriktning mot naturfoto. Vi tar upp allt från kamerateknik och utrustning till bildkomposition och bildredigering. Våra fantastiska fotoplatser är noga utvalda och inbjuder till varierande fotografering. Med våra kameror utforskar vi kusten, vackra skogar, bäckar, ängar och kulturlandskap. I kursen finns även tid för bildredigering och gemensamma bilddiskussioner.

Två kursledare
På denna kurs är vi två erfarna naturfotografer och passionerade kursledare som fokuserar helhjärtat på att du ska lära dig så mycket som möjligt. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren kan vi genom vår personliga handledning nå vårt mål – att du ska utvecklas som fotograf och åka hem med många fantastiska bilder!

Boende och mat
Vi bor på vandrarhemmet Västervåg som ligger vackert beläget intill Femte vik, längst ut på Getterön i Varberg. Frukost, lunch, middag och fika ingår i priset. Allt du behöver göra är att njuta av din fotohelg tillsammans med likasinnade.

Exempel på vad kursen innehåller
+ Kamerans inställningar (slutartider, bländare och ISO)
+ Val av objektiv, perspektiv och utsnitt
+ Hur du komponerar dina bilder på ett snyggt sätt
+ Exponering och histogram
+ Ljusets betydelse för naturbilder
+ Fotografering med långa slutartider (gråfilter)
+ Makrofotografering
+ Naturfotografens utrustning
+ RAW- eller JPG-format?
+ Redigering av naturbilder
+ Personlig handledning
+ Teori och pedagogiska föredrag
+ Massor av praktisk fotografering
+ Bilddiskussion med feedback

After Kurs – ett forum exklusivt för kursare
After Kurs är ett forum exklusivt för dig som deltagit i någon av våra fotokurser. Där kan du diskutera foto med trevliga kursare, visa bilder, få konstruktiv återkoppling och ställa frågor som dyker upp. På så sätt har du alltid en plats att vända dig till där du kan inspireras och lära dig massor även efter din kurs är slut.

Kursledare: Viktor Sundberg och Claes Thorberntsson
Datum: 18-20 oktober 2024 – NYTT DATUM!
Plats: Åkulla bokskogar och Getterön (Halland)
Pris: 4 695 kr (inkl. moms)
Tid: Fredag 15:00 till söndag 16:00
Antal deltagare: Max 12
Logi: Boende i dubbelrum på vandrarhem
Enkelrumstillägg: 350 kr per natt (inkl. moms)
Mat: Frukost, lunch, middag och fika ingår i priset

OBS: Hela fotokursens avgift betalas först 30 dagar efter fotokursens slutdatum.

Intresseanmälan vid fullbokad kurs
Nya kursdatum tillkommer regelbundet! Om ditt favoritdatum är fullbokat kan
du skicka en intresseanmälan till info@naturfotokurser.se så kontaktas du så fort nya datum finns tillgängliga.

EN HELG MED FOKUS PÅ FOTO

Våra deltagare älskar att komma bort en helt och ha fullt fokus på naturfoto. Kombinationen av teori, föredrag, praktik och handledning gör att våra deltagare tar stora språng i sin utveckling.

v

HANDLEDNING OCH FEEDBACK

Under kursen får du personlig handledning och massor av tips om vad du kan förbättra. Vi har också en gemensam bilddiskussion som ger dig ovärderlig återkoppling på dina bilder.

EN SKÖN HELG HELT ENKELT

Gotta dig i foto en hel helg. Lär från våra handledare, umgås och träffa likasinnade. Våra kurser är väldigt sociala och du kommer att få många nya fotovänner.

NYHETSBREV